En tiedä olenko kummallinen ja jotenkin erilainen nuori kun pidän Euroviisuista ja olen jaksanut seurata niitä monta vuotta :D Tänä vuonna kilpailu erityisesti kiinnostaa, tottakai, olihan Suomen viimevuotinen voitto sen verran iso juttu (ainakin mediassa :D), että tuskinpa kukaan on voinut olla huomaamatta kasvanutta euroviisuhuumaa! Hullu euroviisu- fanaatikko en kuitenkaan ole (?), mutta olen kuunnellut läpi jo kaikki tämän vuoden ehdokkaat (www.yle.fi/euroviisut). Taso mielestäni ei ollut erityisen hyvä, mutta musiikkilajit vaihtelevat kuitenkin suhteellisen mukavasti, pari vuotta sitten et voinut kuulla euroviisuissa muuta kuin tuttua euroviisuhumppaa. Toki tätäkin on mahtunut mukaan myös tänä vuonna, mutta vain sopivissa määrin.
Itselläni henkilökohtaista suosikkia ei ole, onhan meidän Hanna hyvä, mutta en usko, että riittävän hyvä. Ruotsin The Ark on tänä vuonna kyllä todella kova sana, uskon heidän sijoittuvan vähintään kärkiviisikkoon. Kuitenkin mukaan on mahtunut myös näitä "floppeja".. Sääliksi vain käy, kun katson esimerkiksi Puolan euroviisua.. Itseään keikutteleva 17- vuotias venäläistyttö on ilmeisesti juuri huomannut, että seksi myy. Tilannetta ei paranna ollenkaan agentti- aurinkolaseissaan surkeasti tanssiva kaljupäinen mies. Että "Let's party" vaan!
Myös Ukrainan valinta hiukan ihmetyttää? Onhan biisi todella mukaansatempaavaa tanssimusaa, mutta kyllä lavashow ja esiintyjän ulkomuoto vaikuttuvat ratkaisevasti sijoitukseen. Tätä esiintyjää ei voi edes sanoin kuvailla. Suosittelen vilkaisemaan Ukrainan viisun ylen sivuilta..
Toisin kuin Ukraina, Iso-Britannia on panostanut lavashow:hun täysillä, harmi vain matkalaukkuja työnnellessä laulu on sitten jäänyt vähemmälle huomiolle. Ja se laulu kuitenkin on se PÄÄASIA.
Iloisen yllätyksen minulle toi Turkki. Biisi toki on melko tavallista tanssipoppia, mutta esittäjä ei kuitenkaan yritä liikaa. Biisistä jää hyvä mieli ja rento fiilis. Videosta kyllä tulee melko paljon mieleen Justin Timberlaken videot ja lauluääni kuulostaa paikoitellen melko paljon Darinilta. Kuitenkin mukiinmenevää poppia, biisi jää pyörimään päähän, kuten hyvän biisin tuleekin jäädä!

                     576083.jpg